Iseldoks: nieuws

Centraal in Doetinchem, ten zuiden van de historische binnenstad, is gestart met de bouw van de nieuwe woonwijk Iseldoks. Stads wonen aan het water.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Benieuwd naar de toekomstige gracht in Iseldoks?

Neem alvast een kijkje!

Vrijdag 14 december is samen met de huidige en toekomstige bewoners van Iseldoks gevierd dat de werkzaamheden aan de stadsgracht zijn begonnen. Voor de aanleg van de stadsgracht zijn nu de eerste damwanden geplaatst die straks de kademuren van de stadsgracht vormen.

Ook benieuwd hoe de toekomstige stadsgracht komt te liggen?
Kom in de avond langs en zie hoe de gracht met verlichting zichtbaar wordt. Tot en met 6 januari 2019 is er aan de Rivierstraat een zichtpunt (ingang zijde Missetstraat schuin tegenover Stationsstraat) ingericht dat uitzicht geeft op het toekomstige woongebied.

Parkeren
Kom je met de auto? Je kunt gratis parkeren op het Sturkoterrein in Doetinchem. De dichtstbijzijnde betaald parkeerplaatsen vind je op de Spinbaan en de Handelskade.

Iseldoks: stads wonen aan het water
De aankomende jaren verrijzen hier meer dan 300 nieuwe woningen. Stads en eigentijds, maar tegelijk nuchter en sociaal. Met altijd de ruimte en de rust om je heen en de dynamiek van de stad voelbaar dichtbij. Kijk voor meer informatie op www.iseldoks.nl.

Interesse om te wonen in Iseldoks? Kom naar de inloopavond op vrijdagavond 14 december!

Dwars door Iseldoks stroomt straks een stadsgracht die in verbinding staat met de Oude IJssel. Deze week is een start gemaakt met de realisatie hiervan. Voor de aanleg van de stadsgracht worden de damwanden geplaatst die straks de kademuren van de stadsgracht vormen.

Heb je interesse in een woning in Iseldoks en ben je benieuwd naar de ligging van de nieuwe gracht?   Kom op vrijdagavond 14 december tussen 18.30 en 20.30 uur langs en ga in gesprek met de aanwezige ontwikkelaars en makelaars! Wij laten daarnaast op een bijzondere manier zien hoe de gracht in Iseldoks straks komt te liggen.

Er zijn in Dok 4 (Het Havenkwartier en Dok 3 (De Nieuwe Haven) nog enkele woningen beschikbaar.

De inloopavond vindt plaats aan de Rivierstraat in Doetinchem.

Let op: Aan de Rivierstraat kunt u niet parkeren. Komt u met de auto? Gratis parkeren kan op het Sturkoterrein (Stationsstraat). De dichtstbijzijnde betaald parkeerplaatsen vindt u op de Spinbaan en de Handelskade.

Alle woningen Iseldoks Intermeco zijn verkocht

In oktober zijn er in Iseldoks Intermeco nog enkele nieuwe driekamerappartementen gerealiseerd. Anno december kunnen we inmiddels melden dat al deze woningen voorzien zijn van een nieuwe eigenaar! Wij wensen de toekomstige bewoners een fijne toekomst toe in het mooie Iseldoks.

Werkzaamheden stadsgracht gaan beginnen

Op maandag 10 december 2018 wordt er een start gemaakt met de realisatie van de nieuwe stadsgracht bij de Oude IJssel. Voor de aanleg van de stadsgracht gaan we damwanden, bestaande uit stalen platen, plaatsen. De damwanden, die straks de kademuren van de stadsgracht vormen, worden aangebracht door ze verticaal in de bodem te heien.

De werkzaamheden brengen helaas enige geluidsoverlast en trillingen met zich mee. De werkzaamheden zijn echter noodzakelijk voor de aanleg van de gracht. Om de geluidsoverlast zo beperkt mogelijk te houden, wordt een hoogfrequentieblok toegepast. Dit betekent dat de stalen platen met een hoge frequentie en dus sneller in de bodem geheid worden.

De werkzaamheden voor de eerste fase  starten op 10 december en duren circa 2 weken. Er wordt gewerkt tussen 07.00 uur en 17.00 uur. Bij onvoorziene situaties kunnen de geplande werkzaamheden uitlopen. We proberen de overlast voor u zo minimaal mogelijk te houden.

Iseldoks = “Klein Venetië” in Doetinchem

In De Gelderlander van 15 september is alles te lezen over het project Iseldoks.

Men noemt dit gebied zelfs “Klein Venetië”, een droomplek aan de Oude IJssel. Een groot compliment voor een bijzondere ontwikkeling aan de rand van het centrum van Doetinchem en natuurlijk de Oude IJssel.

Want wie wil er nu niet wonen op loopafstand van het centrum en de verschillende voorzieningen? Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Of volg ons via Facebook en Twitter.

Bouw update Iseldoks

Tegen het einde van het jaar worden de eerste woningen in Het Pakhuis, onderdeel van het Havenkwartier, opgeleverd. De gemeente zorgt in dok 4 voor de inrichting van de openbare ruimte, de parkeerplaatsen en de entree aan de voorzijde van het gebouw. 

In dok 3 Nieuwe Haven en dok 2 is de gemeente druk bezig met het uitvoeren van het saneringsplan. De verwachting is dat begin 2019 wordt gestart met de bouw van de woningen in dok 3, Nieuwe Haven.

De selectieprocedure om te komen tot één marktpartij, die de realisatie van dok 5 (het eiland) voor zijn rekening neemt, loopt nog. Het is de bedoeling dat eind 2018 bekend is wie verantwoordelijk wordt voor de realisatie van de woningen en de parkeergarage op het eiland. Het eiland krijgt een speels uiterlijk met hoogtes variërend van 1 tot 8 verdiepingen. Stel je eens voor wat een mooi uitzicht je hebt over de Oude IJssel door de vele balkons en terrassen!

Nieuwsgierig naar het vervolg? Alle ontwikkelingen kun je op de voet volgen via onze website, nieuwsbrief en natuurlijk via Facebook en Twitter.

Terug naar boven