Start nieuwe bouwfase Iseldoks dok 3

28 november 2019

U heeft het wellicht al gezien, recent is een nieuwe bouwfase aangebroken voor Iseldoks. In oktober van dit jaar is ontwikkelaar Koopmans namelijk gestart met de bouw van woningen op dok 3, Nieuwe Haven. Deze woningen worden naar verwachting eind 2020 aan de nieuwe bewoners opgeleverd. Wij vroegen Ingrid Lambregts (verantwoordelijk wethouder van gemeente Doetinchem) en Sjoerd Hesselink (namens Koopmans Projecten verantwoordelijk voor de ontwikkeling van dok 3) om een reactie.

Dok 3 in ontwikkeling ‘Nieuw Haven’

Wat maakt dit project voor jullie mooi/uniek?

Sjoerd: Wat dit project zo uniek maakt is zijn locatie. De woningen zijn gelegen op steenworp afstand van het centrum van Doetinchem en de toekomstige bewoners wonen dadelijk direct aan de Oude IJssel. Binnen het plan Nieuwe Haven hebben wij ervoor gekozen om 4 kleine deelplannen te realiseren, elk met een eigen karakter. Zo worden er prachtige grachtenpanden gerealiseerd aan het water, kunnen mensen rustig en intiem wonen in een twee onder één kapper in een autovrije straat of juist levendig wonen met een tuin op het zuiden of statig wonen in één van de kadewoningen. Daarnaast worden alle woningen gasloos, duurzaam en zeer energiezuinig opgeleverd.

Wat maakt wonen op Iseldoks volgens jou de moeite waard?

Ingrid: In Iseldoks woon je stads en modern. Je loopt zo de binnenstad van Doetinchem in. Maar tegelijkertijd voel je je verbonden met de natuur; de rustgevende uitstraling van het water in je nabijheid. En het zijn natuurlijk stuk voor stuk prachtige, kwalitatief hoogwaardige woningen van binnen en van buiten. Een uniek plekje in Doetinchem!

Wat zijn uitdagingen waar je in het werk tegenaan loopt?

Sjoerd: De uitdagingen zitten vooral ondergronds. In het verleden hebben op deze locatie namelijk fabrieken gestaan waardoor de grond vervuild is geraakt. Ondanks dat de gemeente de grond gesaneerd heeft, dienen er bij elke grondbewerking toch nog maatregelen getroffen te worden. Dit maakt het soms complex.

Verloopt de bouw van dok 3 voorspoedig?

Sjoerd: Jazeker, alles verloopt volgens planning. De eerste verwachte opleveringen van de woningen zijn gepland in september 2020. Op dat moment is ook heel dok 3 ‘Nieuwe Haven’ in zijn geheel gereed.

Dok 4, het Havenkwartier, is zo goed als klaar en al deels bewoond. Ben je blij met het resultaat?

Ingrid: Heel blij! Het voldoet helemaal aan de belofte: kwalitatief hoogwaardig wonen aan het water. En als eind 2021 ook de haven klaar is, en er bootjes in het water liggen, is dat de kers op de taart.

Waarom wordt er eigenlijk gefaseerd gebouwd?

Ingrid: Wij willen het aanbod van de woningen afstemmen op de vraag. Daarom is de nieuwbouw van Iseldoks in 5 deelfasen, de zogenoemde doks, opgesplitst. Nu dok 4 bijna klaar is, is goed te zien hoe wonen in Iseldoks eruit ziet. Sommige mensen vinden het fijn om daar een beeld bij te hebben, voordat ze tot aankoop overgaan. De verkoop loopt goed. De woningen die nu in aanbouw zijn, zijn al allemaal verkocht. De volgende deelfases (dok 2 en dok 5) zijn nu aan de beurt. De voorbereidingen voor de realisatie van de woningbouw in deze gebieden zijn gestart. Het laatste gebied (dok 1) volgt daarna. De komende jaren komen woningen en appartementen in verschillende prijsklassen op de markt.

Zijn er nog woningen beschikbaar?

Sjoerd: Ja, er is nog 1 woning niet verkocht. Dit betreft bouwnummer 9. Deze woning is wel onder optie. Mocht je interesse hebben in deze woning, dan vind je alle specifieke informatie hierover op www.iseldoks-nieuwehaven.nl

← Terug naar nieuws