Het laatste Iseldoks nieuws van december

14 december 2022

In deze nieuwsbrief leest u over de laatste ontwikkelingen op Iseldoks. Graag informeren wij u over de plannen voor dok 1. En ook rondom het Schippersdok (dok 5) is er van alles te vertellen. Lees snel verder en u bent weer helemaal bij.

Klaassen Groep ontwikkelt Stadsdok (dok 1)

Projectontwikkelaar Klaassen Groep gaat het deel van Iseldoks ontwikkelen dat het dichtst bij het centrum ligt (dok 1). Het dok krijgt de naam ‘Stadsdok’. Er is ruimte voor 45 luxere appartementen en 16 stadswoningen.

Impressie van Stadsdok gezien vanaf de Oude IJssel

Grachtenpanden en eigentijdse villa’s
De 45 appartementen komen in een markant gebouw met de uitstraling van verschillende grachtenpanden. Alle appartementen kijken uit over het water. De 16 stadsvilla’s krijgen een eigentijdse, industriële uitstraling met verschillende kapconstructies. Op de kop van het dok, aan de kant van de molen, komt plek voor daghoreca.

Start verkoop en bouw
De verkoop van de woningen en appartementen start in februari 2023. Als in het voorjaar 70% van de woningen is verkocht, start de aannemer na de bouwvak van 2023 met de bouw.

Meer informatie
Bent u benieuwd hoe Stadsdok eruit komt te zien? Of heeft u interesse in een woning op dit dok? Kijk voor meer informatie en de laatste ontwikkelingen op www.stadsdok.nl

Ontwikkelingen in de openbare ruimte

De projectontwikkelaar heeft dok Zuidkade inmiddels helemaal opgeleverd. Afgelopen maanden werkte Dusseldorp Infra aan de inrichting van de openbare ruimte. Het gaat om het deel van de Handelskade tot aan de kruising met de C. Missetstraat en de Melkweg. Er zijn parkeerplaatsen voor Zuidkade aangelegd en de Meerpaal werd ingericht. Komende winter wordt ook groen aangebracht op de Meerpaal. Dit groen komt in de plantvakken waar nu tijdelijk gras is ingezaaid.

De Meerpaal met de woningen van Zuidkade

Kade langs Zuidkade (dok 2 zuid) bijna klaar

Dusseldorp werkt momenteel aan de aanleg van de kadewand langs het deze zomer opgeleverde Zuidkade. Begin december werd daarvoor het beton gestort. Zodra de kadewand klaar is, wordt de tijdelijke betrating voor de woningen verwijderd. Dan wordt ook meteen de definitieve bestrating gelegd. Als de weersomstandigheden meezitten is alles eind deze winter helemaal klaar.

Het aanbrengen van bekisting waarna beton gestort
kan worden voor de kadewand.

Brug naar Schippersdok

Heeft u het al gezien? De eerste brug ligt op zijn plek! Deze verbindt het vasteland straks met het eiland Schippersdok. De brug is volledig ter plaatse gebouwd. Een sterk staaltje vakwerk! De enige onderdelen die op een andere plek gemaakt werden, zijn de leuningen. Deze ‘hoofdbrug’ is bedoeld voor autoverkeer. Daarnaast komen er nog twee fiets-/voetgangersbruggen.

En heeft u de Iseldoks visjes in de leuningen al ontdekt?

Zijkant van de nieuwe brug naar het eiland

Werkzaamheden Schippersdok van start (dok 5)

De werkzaamheden aan het Schippersdok (dok 5) zijn begonnen. De aannemer maakt het terrein bouwrijp en de eerste nutsvoorziening (stroom) is al naar het eiland gebracht. Het terrein is afgezet met bouwhekken en de bouw start in januari.

Werkzaamheden
De eerste maanden van het jaar is de aannemer vooral bezig met grondwerk. Dit als voorbereiding op de aanleg van de parkeerkelder en de fundering van de woongebouwen. Daarvoor is het nodig om grondwater weg te pompen (bemalen). Dit bemalen start halverwege februari.

Waterzuivering
Het weggepompte grondwater moeten we zuiveren omdat er PFAS* in zit. Daarna mogen we het schone water lozen in de Oude IJssel. Voor het zuiveren komt begin volgend jaar een zuiveringsinstallatie op de plek waar dok 2 noord (Noordkade) is gepland. Het bemalen voor de bouw en het zuiveren van het grondwater duurt tot aan de bouwvak in 2023. Daarna is de fundering van de bebouwing klaar en kan de bouw van de woningen beginnen. Eind 2024 is het Schippersdok klaar voor bewoning.

*Meer informatie over PFAS vindt u op https://www.rivm.nl/pfas

Het toekomstig eiland Schippersdok en de gracht gezien vanaf de nieuwe brug.

← Terug naar nieuws