Iseldoks: alle voorzieningen binnen handbereik

Uiteraard heeft u in Doetinchem alle voorzieningen die u van een moderne stad mag verwachten.

Onderwijs

Naast vele basisscholen en scholen voor het voortgezet onderwijs, zijn er in Doetinchem scholen voor het speciale onderwijs en voor volwassenenonderwijs. Ook het vervolgonderwijs is goed vertegenwoordigd. Zo behoort het Graafschap College tot de grote Mbo-instellingen van Nederland en biedt de Iselinge Hogeschool Hbo-onderwijs.

Zorg

Op het gebied van zorg heeft Doetinchem een regiofunctie. De stad kent dan ook veel dienstverlenende instellingen. In het Slingeland ziekenhuis, een professioneel ziekenhuis met bijna 450 bedden, zijn bijna alle specialismen vertegenwoordigd. Door de compacte opzet en de goede infrastructuur van Doetinchem zijn alle voorzieningen op etsafstand.

Winkelen

Doetinchem is een onverwacht paradijs voor de shopliefhebber. Hier vindt u nog die bijzondere speciaalzaakjes die de stad uniek maken. In de Hamburgerstraat kunt u terecht voor alle bekende winkels. In de kleine gezellige straatjes daaromheen, vindt u de pareltjes van de stad. Ook voor winkelen in het hogere segment hoeft u de stad niet uit. Van grote modemerken tot exclusieve design en interieurzaken, in Doetinchem zit het allemaal. Elke dinsdagmorgen en zaterdag is het markt rondom het stadhuis. Deze markt is een echte trekpleister voor de hele regio en hoort bij de bekendste warenmarkten van Nederland. Vanuit Iseldoks loopt of etst u er zo naar toe.

Uitgaan

De horeca is rijk vertegenwoordigd in Doetinchem. U vindt er cafés, restaurants, een bioscoop en verschillende clubs. Als uitgaansstad trekt Doetinchem bezoekers uit de hele Achterhoek. Rondom de monumentale Catharinakerk aan het Simonsplein vindt u veel gezellige terrassen, maar ook de Grutstraat en de Waterstraat staan bekend om hun gezellige cafés, eetcafés en grote verscheidenheid aan restaurants. Van Italiaans tot Frans of Indonesisch, waar u ook zin in heeft, in Doetinchem is de kans groot dat u het zult vinden. Ook buiten het centrum vindt u verschillende restaurants, vaak midden in de natuur.

Cultuur

Op cultureel gebied komt u in Doetinchem niets te kort. Amphion Schouwburg is hét theater van Oost-Gelderland en bevindt zich op slechts 1 kilometer van Iseldoks. De Gruitpoort, een centrum voor kunst, cultuur en kunstzinnige vorming, neemt ook een belangrijke plek in op de culturele agenda. Ook dit centrum bevindt zich op loopafstand van Iseldoks. Doetinchem heeft verschillende musea zoals het Openbaar Vervoer Museum, het Stadsmuseum en het Erfgoedcentrum; een centrum voor het streekeigene van de Achterhoek.

Sporten

Doetinchem heeft elf sportaccommodaties, waaronder het Sportcentrum Rozengaarde met onder meer zwembaden. De Vijverberg, het stadion van De Graafschap, beschikt over bijna 12.300 zitplaatsen. Ook Sportpark Zuid biedt uitgebreide sportvoorzieningen en is de thuisbasis van vele sportverenigingen. Met 130 sportverenigingen, zijn alle gebruikelijke sporten vertegenwoordigd in Doetinchem. Maar ook voor meer bijzondere sporten hoeft u de stad niet uit. Wat dacht u van fietscross, rugby of triatlon? In Doetinchem kan het allemaal in clubverband!

Natuur

Doetinchem ligt midden in de Achterhoek; een streek die bekend staat om haar grote rijkdom aan natuurschoon. Maar ook binnen de stad geniet u volop van groen. Zo zijn er verschillende stadsparken waarvan Overstegen het grootste is.

In het westen van de gemeente liggen de Kruisbergse bossen. In het oosten vindt u bosgebied en het kasteel de Slangenburg. Het kasteel en het nabijgelegen koetshuis zijn een bezoek meer dan waard. Ook Koekendaal met haar dierenboerderij is hier een geweldige trekker. Ten zuidwesten van de gemeente ligt het natuurgebied Montferland waar u prachtige wandel- en fietstochten kunt maken. De bos- en waterrijke omgeving leent zich uitstekend voor wandel, fiets- en kanotochten, waarna het in de stad lekker bijkomen is op een van de vele terrassen. In de wijde omgeving zijn veel campings en hotels waardoor Doetinchem in de zomer veel toeristen trekt.

Ligging: zowel met de auto als met het open- baar vervoer is doetinchem prima bereikbaar

Terug naar boven