Iseldoks: Schippersdok Wonen op een eiland in de Oude IJssel

Het nieuwe eiland Schippersdok is onderdeel van de woonwijk Iseldoks en ligt op een steenworp afstand van de binnenstad van Doetinchem. 19 grachtenwoningen en 42 appartementen vormen samen een bijzonder wooneiland. Gekenmerkt door duurzaamheid, innovatie, stoere kades, natuurlijke oevers en natuurlijk heel veel water. Stap zo vanuit je huis in je bootje, geniet vanaf je bank van het uitzicht over de rivier, of ga picknicken in het gras.

Het plan

Het unieke project Schippersdok brengt de Oude IJssel bijna tot aan je woning. Een nieuw aan te leggen gracht maakt van het project een echt eiland dat via drie bruggen verbonden is met het vasteland. Er wordt een brug aangelegd voor auto’s en twee voor voetgangers en fietsers. Tussen de panden komt een halfverdiepte parkeergarage met daarop een openbaar toegankelijk graslandschap dat wordt onderhouden door de gemeente. Het gras gaat geleidelijk over in de groene oever van de rivier. In de haven die op loopafstand ligt, kun je je eigen bootje aanleggen.

De appartementen

De 42 appartementen zijn verdeeld over drie kleinschalige appartementencomplexen: de Havenmeester, de Brugwachter en de IJsseltoren. De appartementen hebben minimaal 2 slaapkamers, een woonkamer, keuken, badkamer en een balkon met fenomenaal uitzicht over het water of het stadscentrum. De auto kun je kwijt in de halfverdiepte parkeerkelder. Daarvandaan bereik je via een lift je eigen verdieping. De appartementen zijn comfortabel, energiezuinig en all-electric en daarmee helemaal klaar voor de toekomst.

De grachtenwoningen

Aan de rand van het eiland worden 19 grachtenwoningen gerealiseerd met de uitstraling van authentieke grachtenpanden en het comfort van nu. De woningen verschillen in grootte, indeling en ontwerp, waardoor elk pand een heel eigen karakter krijgt. Grenzend aan het water kun je vanuit sommige woningen zo vanaf je vlonder de boot in stappen voor een vaartochtje over de rivier, maar ook het nabijgelegen haventje is op loopafstand.

Interesse?

Heb je interesse in een appartement en/of één van de grachtenwoningen op Schippersdok? Neem dan snel een kijkje op de website www.iseldoksschippersdok.nl. Daar vind je meer informatie over de verkoop en kan je, je aanmelden om op de hoogte gehouden te worden van de ontwikkelingen!

Terug naar boven